Kundetilpassede specialløsninger

Shift Exhibition by AVPD, Odense, Danmark

"Shift" er en kunstnerisk installation bestående af fire motoriserede gardinspor fra systemet SG 5300 med halvgennemsigtige gardiner, der bevæger sig ind i lokalet. Hvert gardin er 15 meter langt og 5 meter højt, og sammen skaber de passager uden begyndelse eller ende, der forvandler rummet til et univers, der hele tiden skifter.

 

Værket giver udtryk for, hvordan vores kroppe opfatter og læser et rum. Gardinerne flyttes individuelt på skinnerne, styret tilfældigt af en computeralgoritme. Oversigten over det omkringliggende rum skifter med gardinernes uforudsigelige bevægelser, og den fysiske og visuelle forbindelse mellem folket i lokalet ændrer sig fra gardinens position. Overlapningen og overlapningen af lagene forbedrer gardinens farver og reducerer gennemsigtigheden.

 

Gennem gardinens bevægelser dannes der midlertidige passager i rummet, de er skabt og forsvinder og rammer mødet mellem menneske og rum.

Shift er udstillet i skulpturhuset ved Brandts 13, hvor installationen giver rummet et konstant flow af nye, midlertidige steder. Gardinernes bevægelser danner midlertidige rum og foreslår nye møder mellem mennesker og rum.